ГоловнаПолітика

МВС: члени "Нацкорпусу" будуть покарані за бійки з поліцією в Києві та Черкасах

"Багато серед агресивно налаштованих юнаків хотіли хардкору, а не справедливості".

МВС: члени "Нацкорпусу" будуть покарані за бійки з поліцією в Києві та Черкасах
Фото: Макс Требухов

Міністерство внутрішніх справ попередило членів партії "Національного корпусу" про кримінальну відповідальність за бійки з поліцією в Києві та Черкасах, які сталися 9 березня.

Про це йдеться на сайті МВС.

Міністерство повідомило, що вуличне насильство було спровоковане мітингувальниками, і пообіцяло, що винні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

"Те, що сьогодні на мітингу Петра Порошенка в Черкасах зробили представники «Національного корпусу», - неприпустимо!.. Очевидно, що багато серед агресивно налаштованих юнаків хотіли хардкору, а не справедливості й законності", - прокоментував події в Черкасах міністр Арсен Аваков.

Нагадаємо, 9 березня представники націоналістичної партії "Національний корпус" і його бойового крила "Національні дружини" двічі побилися з поліцейськими.

Спочатку вони намагалися прорвати кордон поліцейських біля Адміністрації президента в Києві, застосували сльозогінний газ і піротехніку. У відповідь правоохоронці застосували фізичну силу та спецзасоби.

Під час бійки постраждали двоє поліцейських.

Увечері цього самого дня "Нацкорпус" влаштував бійку з поліцейськими в Черкасах під час спроби заблокувати кортеж президента Петра Порошенка.

Під час цих сутичок постраждали семеро поліцейських, включаючи начальника ГУ НП в Черкаській області полковника Валерія Лютого.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram