ГоловнаПолітика

"Нацкорпус" влаштував бійку з поліцією в Черкасах, намагаючись дістатися до Порошенка (оновлено)

Під час бійки постраждали семеро поліцейських.

Представники партії "Національний корпус" і його бойового крила "Національні дружини" влаштували бійку з поліцією в Черкасах, намагаючись дістатися до президента Петра Порошенка.

Після виступу Порошенка на площі біля будинку культури "Дружба народів" націоналісти побігли до сцени, але їх зупинили поліцейські. Виникла бійка, під час якої площу покинув кортеж автомобілів.

Місцевий лідер "Нацкорпусу" піднявся на капот патрульного автомобіля, що їхав у складі колони, але його швидко звідти зняли.

Був застосований сльозогінний газ, і, як повідомляє місцеве видання, "Прочерк" під час бійки, ймовірно, постраждав начальник поліції Черкаської області Валерій Лютий. Йому розбили обличчя до крові.

Є інформація про те, що були постраждалі, але вона ще потребує підтвердження.

Націоналісти вимагають "відрубувати руки Гладковському", котрий фігурував у журналістському розслідуванні Bihus.info.

Оновлення. Прес-служба поліції Черкаської області повідомила, що внаслідок сутичок постраждали семеро поліцейських. Поліцейські заявили, що націоналісти спровокували бійку, застосували сльозогінний газ, підпалили фаєри і намагалися заблокувати кортеж першої особи держави.

"У результаті сутичок між представниками Національного корпусу і поліцейськими, які несли службу, забезпечуючи громадський порядок, постраждали 7 поліцейських. Вони звернулися до медиків по допомогу з травмами різного ступеня тяжкості, зокрема, розсіченням обличчя. Під час сутички постраждав також начальник Головного управління поліції в Черкаській області генерал поліції Валерій Лютий", - повідомили в поліції.

Валерий Лютый
Фото: npu.gov.ua
Валерий Лютый

Фото: npu.gov.ua

За фактом сутички буде розпочато кримінальне провадження.

Оновлення 22:37. У політичній партії "БПП Солідарність"  заявили, що за антипрезидентськими акціями в Києві та Черкасах стоять "проросійські реваншисти й олігархи-втікачі".

"Маємо справу з черговою спробою занурити Україну в хаос. Агресор і реваншисти протягом п'яти років намагалися і намагаються використовувати для цього будь-які засоби: кидання гранат у нацгвардійців, провокування на вулицях Києва сутичок з правоохоронцями, блокування вулиць тощо. Саме такого відеоряду традиційно прагне російська машина пропаганди. Усі з однією метою - повалення демократичної проєвропейської влади", - йдеться в заяві президентської партії.

БПП вимагає покарати тих, хто 9 березня нападав на поліцейських у Києві та Черкасах і зупинити провокації проти державності.  

Нагадаємо, що вранці 9 березня "Нацкорпус" влаштував бійку біля Адміністрації президента в Києві. Дізнавшись, що Порошенка немає в Києві, націоналісти вирушили до Черкас. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram