ГоловнаПолітика

ЗСУ проведуть у 2019 році чотири навчання ППО з бойовими стрільбами

Перше тренування пройде вже в лютому на полігоні Ягорлик.

ЗСУ проведуть у 2019 році чотири навчання ППО з бойовими стрільбами
Фото: facebook.com/kpszsu

Зенітні ракетні війська Збройних Сил України у 2019 році проведуть чотири навчання протиповітряної оборони з бойовою стрільбою. Перші стрільби зенітних ракетних комплексів відбудуться вже в лютому на полігоні Ягорлик у Херсонській області.

Про це йдеться у фейсбуці Військово-повітряних сил України.

"Плануємо провести ще масштабніші, ніж минулого року, навчання. Зокрема, йдеться про бойові стрільби зі зведеними зенітними ракетними полками «Бук-М1» і «С-300П». Дивізіон «трьохсоток» викличуть у район виконання навчальних бойових завдань раптово, зі штатним озброєнням і військовою технікою. Звичайно, обстановка буде виглядати більш реалістично. Це є основним завданням", - сказав начальник Зенітних ракетних військ полковник Юрій Ставський.

Загалом на 2019-й заплановано чотири навчання з бойовою стрільбою ЗРК "Бук-М1", ЗРС С-125, С-300П/ПО/В1. Буде проведено понад півтори сотні різних заходів бойової підготовки: командно-штабні, тактичні навчання, тренування чергових сил і т.п.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко говорив, що Україна використала воєнний стан у 10 областях, зокрема, для зміцнення протиповітряної оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram