ГоловнаПолітика

Данія, Швеція і Швейцарія виділять $14 млн для Донбасу

Проект у рамках Програми розвитку ООН розрахований до 2022 року.

Данія, Швеція і Швейцарія виділять $14 млн для Донбасу
Дания, Швеция и Швейцария выделят $14 млн для Донбасса
Фото: twitter.com/UNICEF_UA

Уряди Данії, Швеції і Швейцарії оголосили про початок проекту, в рамках якого для Донбасу буде виділено понад $14 млн. Про це йдеться на сайті Програми розвитку ООН (ПРООН).

"Через конфлікт на сході України, який триває вже п'ятий рік, цивільне населення зазнало значних втрат, зокрема, за період з 2014 року загинуло 3300 чоловіків, жінок і дітей, отримали поранення близько 9000 мирних жителів. 1,5 млн осіб стали внутрішньо переміщеними особами, а чимало інших, які живуть в постраждалих від конфлікту районах, стикаються з різноманітними проблемами", - йдеться в повідомленні.

Назва проекту - "Ефективне управління і залучення громадян для поліпшення доступу до правосуддя, безпеки, охорони навколишнього середовища і соціальної згуртованості на сході України".

Відзначається, що проект в рамках Програми розвитку ООН розрахований до 2022 року і покликаний сприяти ефективному управлінню та соціальній згуртованості в регіоні.

В ООН сподіваються, що спільний внесок Данії ($9,045 млн), Швеції ($3 млн) і Швейцарії ($2 млн) в розмірі $14,045 млн дозволить почати пошук шляхів для вирішення ключових проблем в Донецькій і Луганській областях.

"Кризу довіри можна подолати, тільки створюючи робочі місця, долаючи бідність, реалізуючи антикорупційні заходи, впроваджуючи правоохоронну і судову реформи, а також забезпечуючи права людини", - зазначено в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що для реалізації гуманітарних проектів в Україні системам ООН необхідні $162 млн.

У листопаді 2018 ЄС виділив €25 млн за програмою ООН на розвиток Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram