ГоловнаПолітика

Лавров виключив звільнення українських моряків до вироку

"Тільки коли суд завершиться, тоді можна буде говорити про те, як їхню долю полегшити".

Лавров виключив звільнення українських моряків до вироку
Фото: mid.ru

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що українських моряків, захоплених біля Керченської протоки, не відпустять до судового вироку.

"Коли закінчиться слідство, буде суд. Лише коли суд над ними завершиться, тоді можна буде говорити про те, як їхню долю полегшити чи домовитися про якісь конкретні кроки. Але це буде зроблено після того, як завершиться судовий процес", - цитує Лаврова ТАСС.

Російський міністр повторив, що українців звинувачують у незаконному вторгненні в територіальні води.

"Це злочин, який у будь-якій країні вважається таким. Зокрема, на кордоні США з Мексикою чинне положення - стріляти на ураження в будь-кого, хто перетне кордон. Ми так не вчинили", - сказав Лавров.

Нагадаємо, російські військові 25 листопада захопили три українські військові кораблі в нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж двох катерів і буксира - 24 людей - доставили до Сімферополя, де підконтрольний Росії суд заарештував усіх українців на два місяці. Наступного дня моряків перевезли в Москву, де вони і перебувають зараз.

Держдеп США закликав Росію звільнити українських військових моряків, затриманих у Чорному морі поблизу Керченської протоки, "інакше наслідки і біль з часом тільки наростатимуть".

Глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні теж закликала Росію звільнити українських моряків без всяких умов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram