ГоловнаПолітика

Окупаційний суд Сімферополя заарештував адвоката Курбедінова (оновлено)

Суд відмовився закривати справу в зв'язку з закінченням терміну давності.

Окупаційний суд Сімферополя заарештував адвоката Курбедінова (оновлено)
Эмиль Курбединов
Фото: Алина Смутко

Під будівлею російського Київського райсуду Сімферополя збираються люди, щоб підтримати кримського адвоката Еміля Курбедінова. Про це повідомляє об'єднання "Кримська солідарність".

Сьогодні окупаційний суд Сімферополя продовжує розглядати справу Курбедінова. Адвокатові закидають статтю 20.3 КпАП Росії (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики або символіки екстремістських організацій). Йому загрожує адміністративний арешт за пост у соцмережі Фейсбук у 2013 році. За словами колег Курбедінова, скаргу на нього написав колишній житель Криму, який переїхав у Дамаск.

Курбедінов вважає, що його затримання російськими силовиками вранці 6 грудня відбувалося "за абсурдними підставами", і він не визнає звинувачень в екстремізмі. Адвокат зазначив, що причиною переслідувань є його правозахисна діяльність, допомога політв'язням і захист українського військового Богдана Небилиці.

Адвокат Олексій Ладін у своєму виступі заявив, що справу необхідно припинити в зв'язку з відсутністю складу правопорушення: в 2013 році в Криму "діяла юрисдикція України, в якій немає заборони на таку символіку. І відповідно немає прямого умислу у вчиненні правопорушення".

Суд відмовив захисту в клопотанні про припинення адміністративної справи через закінчення терміну давності. У своєму виступі Ладін зазначив, що не здивується, "якщо через місяць Курбедінова знову судитимуть за скріншоти п'ятирічної давності, які нібито тільки-но виявили".

Оновлення. Окупаційний суд Сімферополя заарештував Курбедінова на п'ять діб, повідомляє видання "Крим.Реалії". На цей момент незрозуміло, арешт є покаранням за публікацію "екстремістського матеріалу" чи це запобіжний захід.

Нагадаємо, вчора вранці окупаційна влада Криму затримала адвоката Еміля Курбедінова за підозрою в поширенні екстремістських матеріалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram