ГоловнаПолітика

Івано-Франківська облрада оголосила мораторій на російські фільми і музику

Прикарпаття приєдналося до Львівської, Тернопільської і Житомирської областей.

Івано-Франківська облрада оголосила мораторій на російські фільми і музику
Фото: Виталий Головин

Івано-Франківська облрада в п'ятницю, 7 грудня, ухвалила рішення про мораторій на публічне використання російськомовного культурного проекту на території регіону.

Його підтримали 68 депутатів.

У рішенні йдеться, що до моменту повного припинення окупації території України в Івано-Франківській області встановлено мораторій на публічне використання російських фільмів і музики. Мета рішення - уникнути "ескалації напруження в суспільстві і недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі".

У той самий час місцеве видання "Курс" підкреслило, що рішення має рекомендований характер.

"Ми як депутати обласної ради повинні засвідчити свою позицію. Просити людей утримуватися від культивування, проштовхування російськомовного продукту агресора", - сказав депутат Ігор Дебенко.

Під час обговорення проекту рішення депутат від ВО "Свобода" Василь Попович також запропонував на підтримку рішення жителям області проводити флешмоб "Убий у собі москаля" і звертати увагу водіїв маршруток, продавців, які вмикають російську музику.

Нагадаємо, що раніше мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту ввели Львівська, Житомирська і Тернопільська облради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram