ГоловнаКультура

Львівська область ввела мораторій на використання російськомовного культурного продукту

Органам місцевого самоврядування рекомендовано прийняти аналогічні рішення.

Львівська область ввела мораторій на використання російськомовного культурного продукту
Львовская ОГА
Фото: lviv.ua

Львівська обласна рада ввела мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Таке рішення було прийнято на сесії 18 вересня.

За введення мораторію проголосували 57 депутатів, при 43 необхідних.

"Встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України", - йдеться в рішенні.

Львівській ОДА доручено вжити заходів щодо створення міжвідомчої робочої групи для проведення систематичної роз'яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб про мораторій.

Облрада рекомендувала органам місцевого самоврядування області прийняти аналогічні рішення щодо введення мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах до моменту повного припинення окупації території України.

Нагадаємо, в 2016 році Львівська облрада заборонила виступ на території області співаків і естрадних виконавців, які гастролювали в Росії.

У жовтні 2015 року Львів вирішив відремонтувати Російський культурний центр і передати його волонтерам. До 14 листопада 2016 року організації, які орендують приміщення, повинні були виселитися, але не зробили цього. Після цього Львівська облрада подала на них до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram