ГоловнаКультура

"Донбас" Лозниці виходить в обмежений прокат

Фільм покажуть в одному кінотеатрі, широкий прокат заплановано на кінець жовтня.

"Донбас" Лозниці виходить в обмежений прокат
Кадр из фильма "Донбасс"
Фото: Buro 24/7

Фільм "Донбас" Сергія Лозниці вийде в обмежений прокат 20 вересня.

Як повідомляють дистриб'ютори картини, прокат в одному кінотеатрі - "Жовтень" у Києві - відбудеться в рамках "оскарівської" кампанії.

Нагадаємо, що Український оскарівський комітет висунув фільм Лозниці на здобуття "Оскара" в номінації "Найкращий іноземний фільм". Після розгляду заявки Американською кіноакадемією фільм може претендувати на включення в шорт-ліст і фінальну номінацію.

У широкий прокат "Донбас" вийде 18 жовтня, але, згідно з правилами "Оскара", у нього повинен бути щонайменше тижневий прокат до кінця вересня поточного року.

Світова прем'єра "Донбасу" відбулася в програмі "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю, де картину відзначили призом за найкращу режисуру. Фільм також був показаний у позаконкурсній програмі кінофестивалю в Торонто.

Фільм створювався в копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Стрічка стала одним з переможців Восьмого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно. Українським копродюсером виступив Денис Іванов і кінокомпанія "Артхаус Трафік". Зйомки проходили цієї зими в Кривому Розі.

Драма розповідає про події на Сході України і спостерігає за життям у самопроголошених «республіках», де стирається грань між правдою і вигадкою, руйнуються соціальні інститути.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram