ГоловнаПолітика

Миколаївщина своїми програмами показала ставлення і повагу до військових, - Олексій Савченко Актуально

Програми, розроблені Миколаївською ОДА, спрямовані, зокрема, на закупівлю житла для сімей учасників АТО.

Миколаївська область програмами підтримки військовослужбовців віддає честь та пошану і загиблим, і тим, хто на сьогоднішній день взяв на себе такий обов’язок і став до лав Збройних сил України (ФОТО).

Про це заявив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко на урочистих зборах з нагоди Міжнародного дня волонтерів та Дня Збройних Сил України у четвер, 6 грудня.

Олексій Савченко (ліворуч)
Фото: прес-служба
Олексій Савченко (ліворуч)

Йдеться про унікальну програму надання одноразової грошової допомоги для відкриття власної справи учасникам АТО (20 переможців, кожен з яких отримав 50 тис. грн), програму забезпечення житлом учасників АТО та членів їх сімей (за останні роки придбано 75 квартир), виділення коштів з обласного бюджету на оздоровлення для членів сімей військовослужбовців, які перебувають в зоні АТО та членів сімей загиблих, в тому числі для оздоровлення дітей закордоном – 6,2 млн грн.

Фото: Прес-служба

«Сьогоднішнє свято – це не просто свято військових, свято наших Збройних Сил, це наше з вами українське свято, свято наших батьків, свято будь-якої свідомої людини, яка своїми діями стає на захист нашої держави. Коли людина може взяти на себе цей обов’язок – це важлива справа. Це свято людей, які просто зранку борються заради того, щоб ми були як держава, щоб ми перемагали, щоб ми залишали за собою право нагадувати всім, що ми не вели загарбницької війни, а мусили завжди захищатися», - відзначив Олексій Савченко. Очільник Миколаївщини хвилиною мовчання разом із усіма присутніми вшанував 162 Героїв Миколаївщини, які віддали своє життя за мир у державі.

Голова ОДА додав, що завдяки потужній, рішучій, дієвій позиції Президента Петра Порошенка Україна має відновлену армію, а захисники забезпечені всім необхідним. Водночас Миколаївщина не стоїть осторонь допомоги військовослужбовцям, а разом з усією країною працює над створенням комфортних умов для Героїв, що повернулися з АТО та ООС. Так, програми, що розроблені Миколаївською ОДА спрямовані, зокрема, на закупівлю житла для сімей учасників АТО, надання ресурсів для відкриття власної справи, а також забезпечення якісних послуг оздоровлення для родин військовослужбовців.

Фото: Прес-служба

Олексій Савченко акцентував - Миколаївщина посідає почесне друге місце серед усіх областей по призову і за контрактом на військову службу. «Коли був уведений в дію військовий стан, всі думали хто піде, хто не піде, хто думає кому повістку пришлють, кому - ні . Я вам скажу, всі звернулися до військкоматів і на сьогоднішній день заявок набагато більше, ніж треба для територіальної оборони, тому це свідчить про те, що в нашому серці, в нашій свідомості, ми зрозуміли – ми не зможемо домовитися, тому що не треба нам подачок, не треба нам наказів, почуйте і послухайте нас «У своїй хаті своя правда, і сила, і воля». Я дякую Миколаївщині за це, за цей свідомий вчинок, за те, що ми згуртувалися, за те, що ми сьогодні показали хто ми є. За те, що ми сьогодні здатні дати відсіч до останнього подиху, боротися за свою незалежність з великим серцем, з Україною в серці, разом з вами завжди», - відзначив голова ОДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram