ГоловнаПолітика

Шевченківський суд 20 грудня почне заочний суд над підозрюваним у замаху на Бабченка

В'ячеслава Пивоварника викликали на засідання, він переховується за межами України.

Шевченківський суд 20 грудня почне заочний суд над підозрюваним у замаху на Бабченка
Вячеслав Пивоварник
Фото: "Одноклассники"

Шевченківський районний суд Києва має намір 20 грудня розпочати розгляд справи щодо громадянина України В'ячеслава Пивоварника, обвинуваченого в організації невдалого вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві. Про це повідомляє прес-служба Шевченківського суду.

Пивоварника викликають на 8:30 20 грудня як підсудного на підготовче судове засідання. Його звинувачують за ч. 1 ст. 111 (держзрада), ч. 1 ст. 14, ч.3,4 ст. 27, ч. 3 ст. 258 (підготовка терактів), ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму, ч. 3 ст. 27, ч.2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Справу розглядатиме суддя Марина Антонюк.

Нагадаємо, в червні Служба безпеки України заочно повідомила про підозру громадянину України Пивоварнику в причетності до організації невдалого вбивства Бабченка і в підготовці інших терактів в Україні. За даними правоохоронців, він переховується в Росії.

Слідство заявляє, що Пивоварник замовив вбивство Бабченка українському бізнесменові Борису Герману, який доручив здійснити цей злочин екс-учаснику АТО Олексієві Цимбалюку. Цимбалюк після отримання замовлення звернувся в СБУ - і спецслужби розробили інсценування вбивства. Після успішного розвитку подій правоохоронці затримали підозрюваних в організації замовного вбивства.

Вирок бізнесмену Борисові Герману оголосили 30 серпня, але текст вироку засекречено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram