ГоловнаПолітика

Генпрокуратура засекретила вирок у справі про замах на Аркадія Бабченка

Суд виніс рішення ще у серпні, але його так і не оприлюднили.

Генпрокуратура засекретила вирок у справі про замах на Аркадія Бабченка
Фото: Мой Мир

Генеральна прокуратура заборонила оприлюднювати вирок бізнесмену Борису Герману, засудженому за організацію спроби вбивства російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка.

Вирок Герману винесли 30 серпня, але досі його не оприлюднили в Єдиному реєстрі судових рішень. Генпрокуратура стверджує, що це зроблено з метою забезпечення безпеки фігурантів кримінального провадження.

"Роз'яснюємо, що статтею 25 закону України "Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві" заборонено розголошення відомостей про заходи безпеки. Розголошення таких відомостей... тягне за собою дисциплінарну відповідальність, а у випадках, коли розголошення таких відомостей спричинило тяжкі наслідки, - кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством", - йдеться у відповіді відомства на запит журналістів.

Хто і коли виніс постанову про застосування заходів безпеки до фігурантів цього провадження, не вказано.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України заявила, що 30 серпня Голосіївський районний суд Києва засудив Германа до 4,5 року позбавлення волі за причетність до організації вбивства Бабченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram