ГоловнаПолітика

ГПУ завершила розслідування стосовно колишнього судді Дніпровського райсуду Києва

Матеріали справи передано до суду і відкрито для захисників.

ГПУ завершила розслідування стосовно колишнього судді Дніпровського райсуду Києва
Фото: СС0 Public Domain

Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування щодо заступника голови Дніпровського районного суду Києва щодо незаконного арешту активістів Євромайдану в лютому 2014 року. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 375 (винесення суддею свідомо неправосудних рішень, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Стороні захисту відкрито доступ до матеріалів, і після ознайомлення підозрюваного з матеріалами провадження обвинувальний акт буде направлено до суду.

Прізвище судді не називають. Імовірно, йдеться про Олександра Дзюбу. У січні 2018 року Дзюбу звільнили з посади за арешти учасників масових протестів під час Революції гідності. У Дніпровському суді Києва він працював з травня 2003 року.

Нагадаємо, в липні цього ГПУ повідомила про підозру колишнього заступника голови Дніпровського райсуду Києва в незаконному арешті активістів Євромайдану. За незаконне затримання і протиправне переслідування учасників мирних мітингів до суду направлено також обвинувальні акти стосовно заступника начальника Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Київ - начальника слідчого відділу, його заступника, 6 слідчих, а також прокурора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram