ГоловнаБлогиБлог Юрія Лагутова

Хто очолить ветеранське відомство?

Магічне словосполучення «спеціальний статус», який надається новоствореній Державній службі України у справах ветеранів (далі – Служба), вже потроху розпалює уяву та стимулює ажіотаж серед охочих ним скористатися. Адже Прем’єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що це буде потужна інституція, де зосереджуватимуться, зокрема, фінансові ресурси.

Фото: пресс-служба кабмина

Осідлати бюджетні потоки у нас вельми полюбляють. Можливо, саме тому глава Уряду зробив невеличку ремарку, коли пропонував ветеранам самотужки підшукати кандидатуру керівника для такої Служби. Володимир Борисович їм дуже рекомендує уважно придивитися до «перевірених кадрів». Аргумент, начебто, переконливий: швидко перевести вже працюючого на посаді відповідного рівня досвідченого в усіх потрібних питаннях чиновника, щоб оновлена Служба одразу ж «злетіла» до висот Кабінету Міністрів України.

А може просто у самого Прем’єр-міністра є вже хтось підходящий, якому він хоче влаштувати показове висунення від громадськості? Однією із перших організацій, що засумнівалася у доцільності міняти «шило на мило», став Дніпровський районний у місті Києві комітет Регіональної профспілки військовослужбовців міста Києва та Київської області. Столичні офіцери надіслали Володимиру Гройсману відкритого листа щодо недопущення переведення діючих державних службовців категорії «А» до Державної служби України у справах ветеранів, повний текст якого подано нижче.

Погоджуючись з викладеною позицією, зауважу лише одне. Чи пригадають наші читачі насправді прозорі, чесні та відкриті конкурси, проведені згаданою у листі Комісією з питань вищого корпусу державної служби?

Запитання риторичне, але саме завдяки значному резонансу довкола державно-управлінської ситуації у ветеранській сфері, з’являється реальна можливість примусити владу забезпечити під жорстким контролем з боку громади відбір дійсно прогресивного, поміркованого та психологічно урівноваженого професіонала для якісного менеджменту вкрай чутливого напряму соціальної політики. Довіра громадськості до конкурсної процедури стане надійною запорукою подальшої людської довіри до усього керівного складу реформованої Служби.

Юрій Лагутов Юрій Лагутов , Директор Центру суспільного розвитку «ІНТЕР-АКЦІЯ»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram