ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з митрополитом УПЦ МП Софронієм, який підтримує автокефалію

Архієпископ не зміг потрапити на зустріч в "Українському домі".

Президент Петро Порошенко зустрівся з митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм (Дмитруком) з Української православної церкви Московського патріархату, який підтримує автокефалію і має намір піти на Об'єднавчий собор.

Про це повідомила прес-служба президента.

Фото: Микола Лазаренко / president.gov.ua

"Хочу звернутися до пресвятих отців. Окремо хотів би звернутися до владики Софронія. Ми з вами вчора розійшлися після опівночі, а ви вже сьогодні тут. Хотів подякувати вам за дуже змістовну, щиру, наставницьку розмову щирої і віруючої людини, яка дуже любить Україну і дивиться в майбутнє української церкви, української помісної автокефальної православної церкви", - заявив Порошенко під час представлення нового голови Черкаської ОДА.

Фото: Микола Лазаренко / president.gov.ua

Фото: Микола Лазаренко / president.gov.ua

Фото: Микола Лазаренко / president.gov.ua

13 листопада Порошенко зустрічався в Києві з митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром (Драбинко), митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном (Шостацький) і архієпископом Новокаховським і Генічеським Філаретом (Звєрєвим). Перші два підтримують автокефалію, останній - ні.

Софроній теж хотів зустрітися з Порошенком, але, як він розповів в інтерв'ю "Бі-бі-сі", дуже втомився після собору.

Нагадаємо, 27-29 листопада в Стамбулі буде проходити засідання синоду Вселенського патріархату, на якому повинні вибрати дату Об'єднавчого собору українських православних церков.

11 жовтня синод Вселенського патріархату зняв анафему з предстоятелів УПЦ КП Філарета й УАПЦ Макарія, а також прийняв рішення припинити дію указу 1686 року про дозвіл на висвячення київського митрополита Московським патріархом, яке в Росії вважають передачею канонічної території України.

Рішення Синоду відкривають дорогу для надання томосу про автокефалію після Об'єднавчого собору УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram