ГоловнаПолітика

АМКУ оштрафував Курченка на 15 млн грн за купівлю в 2013 році Брокбізнесбанку

Його визнали мажоритарним власником банку.

АМКУ оштрафував Курченка на 15 млн грн за купівлю в 2013 році Брокбізнесбанку
Фото: www.investgazeta.net

Антимонопольний комітет оштрафував бізнесмена Сергія Курченка, який утік до Росії, на 15 млн грн за купівлю Брокбізнесбанку в 2013 році.

Про це повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв.

"Завершилося тривале розслідування, упродовж якого в результаті тісної співпраці з Генеральною прокуратурою України та Службою безпеки України було визначено ставлення контролю і кінцевого бенефіціара-набувача "Брокбізнесбанку". АМКУ прийняв рішення у справі про вчинення економічної концентрації - придбання Курченком С. і групою пов'язаних осіб "Брокбізнесбанку", - написав він у фейсбуці.

У зв'язку з цим на Курченка накладено штраф.

Нагадаємо, в групі СЄПЕК Сергія Курченка стверджували, що купили тільки 40% Брокбізнесбанку. 20% акцій залишилося у братів Олександра та Сергія Буряків. Решта 40%, за інформацією СЄПЕК, були розділені між чотирма фінансовими інвесторами, назви яких не розкривають.

Восени 2014 року Служба безпеки України заявила, що операція з продажу братами Буряками Брокбізнесбанку була незаконною, тому що в серпні 2013 року ці фірми віддали банк пов'язаним між собою компаніям, які не отримали на це належного дозволу від Антимонопольного комітету.

До приходу Курченка Брокбізнесбанк входив до двадцятки найбільших українських банків, свої кошти йому довірили понад 670 тис. осіб і 20 тис. корпоративних клієнтів. Але вже до кінця зими 2013-2014 року банк  збанкрутував і був узятий під опіку Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram