ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві вбили російського журналіста Бабченка (оновлено)

Він помер у кареті "швидкої".

У Києві вбили російського журналіста Бабченка (оновлено)
Фото: novayagazeta-vlad.ru

У російського журналіста Аркадія Бабченка, який переїхав жити з Москви до Києва, стріляли.

Про це повідомляє російський блогер Олександр Тверськой.

"У Бабченка стріляли. У його будинку. У спину. Відвезли в лікарню", - написав він у фейсбуці.

Інформацію про це підтвердив заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв.

Оновлення. Спікерка ГУ Нацполіції в Києві Оксана Блищик повідомила, що від отриманого поранення Бабченко помер в кареті "швидкої".

Блищик повідомила деталі події.

"Надзвичайна подія сталася на вулиці Микільсько-Слобідській у Дніпровському районі столиці. На лінію "102" надійшло повідомлення від лікарів: їм подзвонила жінка і сказала, що виявила в будинку свого чоловіка в крові. Від отриманого поранення, попередньо - у спину, потерпілий помер", - йдеться в повідомленні.

У поліції зазначають, що загиблий - громадянин РФ, 1977 р.н., ведучий одного з телеканалів.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Дніпровського управління поліції. Встановлюють обставини події.

Оновлення 22:31. Радник голови МВС України Антон Геращенко повідомив, що Бабченка застрелили "на порозі квартири, де він жив".

"Удома закінчився хліб. Аркадій пішов в магазин. Вбивця на нього чекав на сходовій клітці в під'їзді. Коли Аркадій відкрив двері квартири, вбивця підло зробив кілька пострілів в спину Аркадію Бабченку", - написав він у фейсбуці.

Аркадій Бабченко - російський журналіст, військовий кореспондент і письменник. Журналістикою зайнявся після звільнення в запас зі ЗС РФ, у лавах якої брав участь у Першій і Другій чеченських війнах. Був кореспондентом "Новой газеты", військовим кореспондентом під час збройного конфлікту в Південній Осетії 2008 року. 2012 року зазнав кримінального переслідування через публікацію поста про можливу тактику мітингувальників. Відомий своїми опозиційними поглядами.

2017 року через погрози на свою адресу разом із родиною покинув Росію. Жив у Чехії, в Ізраїлі. Із серпня 2017 року постійно мешкав у Києві, де працював ведучим програми "Prime: Бабченко" на кримськотатарському телеканалі ATR.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram