ГоловнаСвіт

Назарбаєв не вірить у бажання Путіна "відхопити шматок України"

"Навіщо? У Росії найбільша в світі територія".

Назарбаєв не вірить у бажання Путіна "відхопити шматок України"
Фото: EPA/UPG

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що переживає за ситуацію в Україні і сподівається на відновлення її колишніх відносин з Росією.

В інтерв'ю телеканалу "Россия 24" він висловив упевненість, що у президента РФ Володимира Путіна немає планів із захоплення східних земель України.

"Я і зараз знаю, що в Путіна, у Росії немає бажання відхопити шматок України зі сходу. Навіщо? У Росії найбільша в світі територія", - сказав Назарбаєв.

Навесні 2014 року Росія відібрала в України Крим, а пізніше військовим шляхом захопила південні райони Донецької і Луганської областей. Назарбаєв про це нічого не сказав.

"Не буду приховувати, за Україну теж переживаю. Я там вчився, я знаю українців. У мене друзі досі збереглися. Народ, як то кажуть, наш. Ми розуміємо один одного, душу розуміємо, одні і ті ж пісні співаємо, одні жарти. Дуже хочеться, щоб відновилися відносини, які були в Росії і України", - заявив президент Казахстану.

У цьому ж інтерв'ю він сказав, що ЄС і країнам Заходу треба відновлювати нинішні відносини з Москвою.

"Радянський Союз усі 74 роки був під санкціями. Ви забули, а я це добре пам'ятаю. Незважаючи на ці санкції, Росія підняла промисловість, підготувалися до Другої світової війни і виграла її. Тому потуги, які зараз робляться з метою призупинити розвиток Росії, неправильні, вони контрпродуктивні", - сказав Назарбаєв.

Нагадаємо, українські військові вважають, що загроза російського вторгнення зараз найвища з 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram