ГоловнаПолітика

Порошенко провів закриту зустріч з ієрархами УПЦ МП, - ЗМІ (оновлено)

В "Український дім" прибули щонайменше три прибічники помісної церкви.

Порошенко провів закриту зустріч з ієрархами УПЦ МП, - ЗМІ (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко провів закриту зустріч з представниками Української православної церкви Московського патріархату. Зустріч відбулася в "Українському домі", повідомляє ВВС Україна.

Повідомляють, що на закриту зустріч з президентом прибули щонайменше три ієрархи УПЦ МП.

Директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко після завершення зустрічі розповів журналістам, що на ній були "представники (УПЦ МП), з числа тих, хто підтримує об'єднання".

За його словами, на зустрічі обговорювалися різні питання, також президент розповів про свої переговори з Вселенським патріархом, а представники УПЦ МП висловили свою підтримку процесу отримання автокефалії церкви в Україні.

"Досить велика частина єпископату Української православної церкви Московського патріархату виступає за створення єдиної Помісної православної церкви", - сказав Павленко.

Він додав, що кількість прибічників автокефалії православної церкви в Україні набагато більша, ніж була на зустрічі з президентом.

Глава Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент (Вечеря) у коментарі BBC заявив, що не знає про цю зустріч.

"З президентом може зустрічатися будь-хто, у нас єпископи - вільні люди, громадяни України з усім спектром усіх прав, і вони можуть зустрічатися будь з ким", - сказав він.

Оновлення. За інформацією "Релігійної правди", на зустріч з Порошенком прибули три архієреї УПЦ МП: митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), митрополит Вінницький і Барський Симеон та архієпископ Новокаховський і Генічеський Філарет.

Удень 13 листопада мала відбутися зустріч президента України Петра Порошенка з ієрархами УПЦ МП в "Українському домі", проте у запланований час вона не почалася. Ієрархи УПЦ МП у цей самий час проводили в Києво-Печерській лаврі засідання Собору єпископів.

Собор УПЦ МП вирішив, що не буде об'єднуватися з іншими православними церквами і оголосив про розрив відносин з Вселенським патріархом. Це рішення, втім, було формальним, оскільки раніше його вже прийняла Російська православна церква, частиною якої є УПЦ МП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram