ГоловнаПолітика

Петренко: залучення міжнародних юридичних радників до справи "Укрнафти" відповідає законодавству

Поширену в ЗМІ інформацію в Мін'юсті називають недостовірною.

Петренко: залучення міжнародних юридичних радників до справи "Укрнафти" відповідає законодавству
Фото: Макс Левин

Поширена в ЗМІ інформація про зловживання владою і службовим становищем з боку вищого керівництва Міністерства юстиції та колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в рамках придбання юридичних послуг для представництва України за позовами міноритарних акціонерів ВАТ «Укрнафта» в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма (Швеція) не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві міністра юстиції Павла Петренка, оприлюдненій на сайті Мін'юсту.

"Міністерство юстиції в черговий раз повідомляє: з огляду на те, що слухання з самого позову проти України за всю історію держави відбудеться на початку 2019 року, поширення в ЗМІ недостовірної інформації є частиною брудної інформаційної кампанії, спрямованої на дискредитацію інститутів, уповноважених захищати національні інтереси України в міжнародних судах, зокрема за претензією міноритарних акціонерів ПАТ «Укрнафта» в Україні на суму 5,5 млрд доларів США", - вважає Петренко.

Поширення інформації про начебто зловживання службовим становищем перших осіб держави в цій справі він називає організованою спробою тиску на Кабінет Міністрів, Міністерство юстиції і державу Україна перед початком слухань.

"Окремо зазначаємо: залучення міжнародних юридичних радників Latham & Watkins і HoganLovells сталося з чітким дотриманням процедур і відповідно до чинного законодавства, що регулює відбір юристів і консультантів для захисту інтересів держави Україна в міжнародних судах", - резюмували в Мін'юсті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram