ГоловнаПолітика

Тимошенко і Зеленський лідирують у президентському рейтингу

У разі другого туру перемагає Тимошенко.

Тимошенко і Зеленський лідирують у президентському рейтингу

Депутат Верховної Ради, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко і комік Володимир Зеленський є найбільш рейтинговими кандидатами в президенти на листопад 2018 року.

Про це свідчить спільне соцопитування Київського міжнародного інституту соціології, Центру Разумкова та соціологічної групи "Рейтинг".

Якби вибори президента України відбулися найближчої неділі, то в першому турі Тимошенко набрала б 20,7% голосів, Зеленський - 11,4%.

Інші кандидати відстають від Зеленського більше, ніж на статистичну похибку вибірки (1%): Петро Порошенко - 10,3%, Анатолій Гриценко - 9,9%, Юрій Бойко - 8,7%, Олег Ляшко - 7,6%, Святослав Вакарчук - 5,5%, Євген Мураєв - 5,1%. Інші потенційні кандидати набирають менш ніж 4% голосів.

Водночас Юлія Тимошенко має один із найвищих антирейтингів: 27,5% респондентів заявили, що не проголосують за неї в жодному разі. Гірший антирейтинг тільки в Арсенія Яценюка (27,6%) і Петра Порошенка (51,4%). Для порівняння: у Зеленського цей показник становить лише 8,4%.

Якщо Тимошенко і Зеленський вийдуть до другого туру, то за лідера "Батьківщини" готові проголосувати 26% респондентів, за Зеленського - 23%.

Також Тимошенко виграє у Порошенка (29% проти 14%), у Бойка (29% проти 16%), у Гриценка (27% проти 20%).

Порошенко, своєю чергу, програє і Бойкові (17% проти 20%), і Гриценкові (14% проти 26%) і Зеленському (15% проти 28%).

У рейтингу партій лідирує "Батьківщина" Тимошенко (21,7%). Також п'ятивідсотковий бар'єр проходять "Слуга народу" Зеленського (11,4%), "Громадянська позиція" Гриценка (9,8%), "Опозиційний блок" (9,2%), "БПП Солідарність" (8,1%) і радикальна партія Ляшка (7,0%). Рейтинг більш ніж 3% також мають "Наші" Євгена Мураєва, "Самопоміч" Садового, "За життя" Рабиновича-Медведчука, "УКРОП" і "Свобода".

В опитуванні взяли участь 10 тисяч респондентів у всіх областях України, крім окупованих регіонів Криму, Донецької та Луганської областей. Дослідження проводилося 19 жовтня - 2 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram