ГоловнаПолітика

Продан виїхав у Німеччину (оновлено)

САП чекає на колишнього податківця для пред'явлення підозри.

Продан виїхав у Німеччину (оновлено)
Мирослав Продан
Фото: facebook/Мирослав Продан

Колишній голова Державної фіскальної служби Мирослав Продан виїхав у Німеччину.

У The Newsroom, Telegram-каналі журналістів Тетяни Ніколаєнко і Оксани Денисової, йдеться, що він перетнув кордон з Україною в одному з пунктів пропуску на молдовському кордоні.

За їхньою інформацією, Продан покинув територію України на автомобілі.

Оновлення. У коментарі "Українським новинам" Продан розповів, що зараз перебуває у Німеччині.

"Я виїхав з України ще 8 днів назад, перебуваю у Німеччині. Виїхав на автомобілі на абсолютно законних підставах. Після лікування повернуся в Україну. Чотири з половиною місяця звертався у САП і ГПУ з пропозицією прийти і дати пояснення. Мені жодного разу не відповіли. Повістку надіслали вже після того, як я поїхав. Виписали повістку заднім числом. Підозрюю, зробили це спеціально. Докладніше вам можуть прокоментувати мої адвокати", - сказав він.

Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура чекає його на допит 15 листопада, де йому мають вручити підозру в незаконному збагаченні в зв'язку з купівлею нерухомості в Туреччині. До цього моменту оголошувати в розшук колишнього податківця не будуть.

Нагадаємо, Продан заявив, що виїхав за кордон на лікування. "У другій половині вересня запланував поїздку за кордон для медичного обстеження, щоб переконатися в правильності поставленого діагнозу, оскільки, на думку наших лікарів, моя проблема вирішується хірургічним шляхом. Довгий час відкладав це питання, після звільнення з ДФС нарешті з'явився вільний час", - написав він у фейсбуці.

Колишній голова ДФС звинуватив САП у тому, що вона навмисно створює враження, нібито він переховується від правосуддя за кордоном.

Продан виконував обов'язки голови ДФС з 3 березня 2017 року по 5 вересня 2018 року. Він почав керувати відомством після того, як стосовно екс-керівника Романа Насірова почали розслідування, що завершилося в підсумку відставкою.

Продан - близький соратник прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Колишній міністр фінансів Олександр Данилюк казав, що Продан - "напівлегітимний і повністю керований керівник".

Продана звільнили після того, як у прокуратурі заявили про "грубі порушення" з його боку. За словами генпрокурора Юрія Луценка, розслідування стосовно Продана було розпочато в лютому 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram