ГоловнаПолітика

​Питання "виборів" на окупованому Донбасі розглянуть на засіданні Комітету міністрів Ради Європи, - Порошенко

Глава держави повідомив, що дав доручення українським дипломатам діяти.

​Питання "виборів" на окупованому Донбасі розглянуть на засіданні Комітету міністрів Ради Європи, - Порошенко
Фото: пресс-служба Порошенко

Питання незаконного проведення виборів у ОРДЛО внесено до порядку денного засідання Ради міністрів Європейського Союзу із закордонних справ і також буде розглянуто на засіданні Комітету міністрів Ради Європи.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко в заяві у зв'язку з проведенням фейкових виборів на території окупованого Росією Донбасу.

Глава держави повідомив, що дав доручення українським дипломатам діяти і вживати відповідних заходів. «Уже із завтрашнього дня будуть ініційовані кілька заходів. Насамперед, ми проводимо вже в понеділок у Відні засідання Постійної Ради ОБСЄ, де буде це питання включено в першу чергу до порядку денного», - цитує Порошенка його прес-служба.

За словами Президента, розпочато консультації в Раді Безпеки ООН у Нью-Йорку з постійними членами Ради Безпеки. Також питання незаконного проведення так званих виборів буде внесено до порядку денного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ і найближчого засідання Комітету міністрів Ради Європи.

«Хочу наголосити, що найближчими годинами ми чекаємо й засідання країн Великої сімки, і реакції наших партнерів по Європейському Союзу, партнерів зі США, Канади й усього світу», - додав Президент.

Нагадаємо, що російська окупаційна влада окремих районів Донецької та Луганської областей призначила вибори ватажків "ДНР" і "ЛНР", а також так званих "народних рад" на 11 листопада.

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко говорив, що вони можуть стати відправною точкою нової збройної агресії Росії.

Західні країни засудили проведення незаконних виборів у ОРДЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram