ГоловнаПолітика

Україна вимагає позачергового скликання ТКГ через "вибори" в ОРДЛО

"Вимагаємо від РФ відмовитися від руйнівних сценаріїв дестабілізації ситуації на Донбасі".

Україна вимагає позачергового скликання ТКГ через "вибори" в ОРДЛО
Фото: Макс Левин

Україна вимагає позачергового скликання Тристоронньої контактної групи у Мінську через проведення на окупованій частині Донбасу незаконних виборів. Про це на сторінці у Facebook повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Ми вимагаємо негайного позачергового скликання ТКГ і звертаємося до країн-членів нормандського формату з проханням провести спеціальні консультації з вимогою до РФ відмовитися від руйнівних сценаріїв дестабілізації ситуації на Донбасі", - написала вона.

Геращенко підтримала заяву МЗС про те, що "результати" псевдовиборів будуть нікчемними з юридичної точки зору. А Росія несе повну відповідальність за порушення міжнародного права, зобов'язань відповідно до Мінських угод і завдання шкоди українському суверенітету і територіальній цілісності.

Геращенко також закликала міжнародне співтовариство продовжувати чинити тиск на РФ і вводити відповідні санкції.

Нагадаємо, Росія призначила "вибори" у "ДНР" і "ЛНР" на 11 листопада всупереч протестам України і попереджень міжнародного співтовариства. Напередодні СБУ оприлюднила заготовлені Росією результати "виборів". За даними спецслужби, попередньо вже "намалювали" для перемоги Дениса Пушиліна у так званій "ДНР" - 55%, Леоніда Пасічника у "ЛНР" - 63%. Явку повинні показати - 70% "виборців.

Президент Петро Порошенко закликав українців, які зараз змушені проживати на окупованих територіях, відмовитися від участі у незаконних виборах. МЗС України заявило, що результати "виборів" на Донбасі не визнає ні Україна, ні світ, а їх результати будуть "юридично нікчемними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram