ГоловнаПолітика

Волкер: "Л/ДНР" не мають місця у Мінських переговорах

Це нелегітимні органи, підтримувані російською військовою силою, для управління українською територією.

Волкер: "Л/ДНР" не мають місця у Мінських переговорах
Фото: Facebook/Europa Libera

Мінські переговори не включають таких учасників, як "ДНР" і "ЛНР". Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє у Тwitter Посольство США в Україні.

"Так звані «народні республіки» не мають місця у Мінських угодах і є нелегітимними органами, котрі підтримує російська військова сила, і створені Росією для управління українською територією, яку вона контролює силою", - заявив спецпредставник США.

Волкер також підкреслив, що мета, яку США ставили на сході України - допомогти людям, яким Росія нібито допомагає, і допомогти Росії виконати ті зобов'язання, на які вона погодилася.

"Замість виконання Мінських угод і руху до миру в Україні, Росія дотує корумпованих "лідерів" Донбасу, навчає і оснащує незаконні збройні формування, закріплює статус-кво через бутафорські «вибори» і блокує дипломатичний прогрес", - наголосив Волкер.

Як раніше повідомляли, Курт Волкер має намір відвідати Україну у листопаді. Конкретна дата візиту поки не визначена.

11 листопада на окупованій території Донецької та Луганської областей проходить голосування на так званих "виборах" ватажків "ДНР" і "ЛНР" і "депутатів народних рад".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram