ГоловнаПолітика

Курт Волкер відвідає Україну в листопаді

Конкретної дати візиту поки що не визначено.

Курт Волкер відвідає Україну в листопаді
Фото: US Embassy in Ukrainе

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер планує відвідати Україну в листопаді.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Однак конкретної дати візиту поки що не визначено.

"Так, уже наступного місяця. Конкретної дати ще не визначено, але я підшукую час у своєму календарі", - сказав Волкер, відповідаючи на запитання журналіста.

Нагадаємо, у вересні Волкер відвідав Київ, де взяв участь у форумі Yalta European Strategy, а також зустрівся з президентом Петром Порошенком.

Раніше Волкер говорив, що Вашингтон готовий розширити поставки військового озброєння Україні, щоб допомогти країні зміцнити військово-морські та повітряні сили в умовах продовження російської підтримки сепаратистів на Донбасі.

25 жовтня посол Росії в США Анатолій Антонов заявив, що Волкер також готується до особистої зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. Остання зустріч Волкера і Суркова відбулася в Дубаї наприкінці січня. На ній сторони намагалися домовитися про формат миротворчої місії для Донбасу. За підсумками зустрічі голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що на ній не було досягнуто ніякого результату. До цього вони зустрічалися один раз у Мінську (серпень 2017 року) і двічі в Белграді (жовтень і листопад 2017 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram