ГоловнаПолітика

Волкер схвалив ініціативу про спецпредставника ЄС щодо Криму і Донбасу

Дипломат готовий працювати з ним спільно.

Волкер схвалив ініціативу про спецпредставника ЄС щодо Криму і Донбасу
Фото: 24 tv

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів з питань України Курт Волкер підтримав ініціативу Європейського парламенту про призначення спеціального представника Європейського Союзу з питань Донбасу та Криму. Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Волкер заявив, що готовий працювати спільно, у разі призначення спецпредставника ЄС.

"Я вважаю, що це чудова ідея. Я зустрічався з членами Європарламенту близько двох тижнів тому. І я закликав їх продовжувати тримати Донбас і Крим у фокусі їхньої уваги", - розповів Волкер.

Американський дипломат наголосив, що про Донбас не можна забувати, оскільки бойові дії тривають.

"Там люди щодня потерпають від серйозної гуманітарної кризи, війна триває, там як і раніше небезпечно, люди досі гинуть. Нам не можна допустити, щоб все це зникло із суспільної свідомості. Дуже важливо, що ми зосередили нашу увагу на цих проблемах", - зазначив Вокер.

У зв'язку із загостренням ситуації в Азовському морі в Європарламенті закликали призначити спецпредставника щодо Криму і Донбасу. Зокрема, пропонують включити спостереження за загостренням ситуації в Азовському морі в мандат СММ ОБСЄ в Україні. Європарламент проголосує зазначену резолюцію в четвер.

Нагадаємо, з моменту відкриття мосту через Керченську протоку, що з'єднав окупований Крим з Росією, російська сторона має можливість блокувати українські порти в Азовському морі. До кінця цього року Україна планує створити базу Військово-морських сил Збройних сил в Азовському морі.

Напередодні глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні заявила, що мілітаризація Азовського моря може дестабілізувати ситуацію в Чорноморському регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram