ГоловнаПолітика

Суд дозволив заочне розслідування проти організатора "вбивства" Бабченка

Пивоварнику інкримінують 4 статті КК

Суд дозволив заочне розслідування проти організатора "вбивства" Бабченка
Вячеслав Пивоварник
Фото: Одноклассники

Суд дозволив Службі безпеки України розпочати спеціальне (заочне) розслідування щодо громадянина України В'ячеслава Пивоварника, підозрюваного в організації невдалого вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Як говориться в матеріалах суду, 8 червня Пивоварникe було повідомлено про підозру у підготовці терактів і в державній зраді, але в серпні йому змінили підозру.

Тепер йому додатково інкримінують ст. 258-5 (фінансування тероризму) і ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

СБУ звернулася до суду з клопотанням дозволити заочне розслідування щодо Пивоварника. Спецслужба мотивувала це тим, що підозрюваний понад 5 місяців ховається поза Україною і його місцезнаходження встановити неможливо.

У жовтні суд задовольнив це клопотання.

Як повідомлялося, в червні СБУ заочно повідомила про підозру громадянину України Пивоварнику в причетності до організації невдалого вбивства Бабченка і в підготовці інших терактів в Україні.

За даними правоохоронців, він ховається в Росії.

Слідство заявляє, що Пивоварник замовив вбивство Бабченка українському бізнесменові Борису Герману, який доручив здійснити цей злочин екс-учаснику АТО Олексію Цимбалюку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram