ГоловнаПолітика

Екс-мера міста у Львівській області посадили на 9 років за хабар у 1 млн гривень

Ще двоє співробітників міської ради отримали по 8 років в'язниці

Екс-мера міста у Львівській області посадили на 9 років за хабар у 1 млн гривень
Фото: runews.su

Сихівський районний суд Львова 26 жовтня виніс вирок колишньому меру міста Миколаїв Львівської області за отримання ним хабара в 1 млн гривень. Про це повідомляє портал Судова влада України.

Справу розслідували та розглядали в суді 5 років, з того часу, як в 2013 році мера Миколаєва, а також двох його заступників та керівника аукціонного центру затримали при отриманні хабара в розмірі 1 млн гривень. Тоді чиновники отримали винагороду за сприяння у виділенні земельної ділянки для будівництва ливарного заводу. Загальна сума хабара повинна була становити понад 2 млн гривень, а при затриманні чиновники отримали першу його частину. 26 жовтня колегія суддів засудила екс-мера Миколаєва до 9 років позбавлення волі. Також у нього конфіскували майно і позбавили права займати посади в органах місцевого самоврядування на 2 роки.

Двоє співробітників Миколаївської міськради - фахівець з енергозбереження та комунальної власності і фахівець-контролер Миколаївського комунального підприємства, які були його співучасниками у хабарництві, отримали по 8 років ув'язнення.

За даними львівського видання ZAXID.NET, мова йде про екс-мера Миколаєва Ігоря Хімчака і двох співробітників Миколаївської міськради Ігоря Гериліва і Романа Старовецького.

Ще двоє людей, які підозрюються в скоєнні злочину, зараз перебувають у розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram