ГоловнаПолітика

Лукашенко: Білорусь ніколи не прийде в Україну на танках, тільки на тракторах і комбайнах

Порошенко у відповідь заявив, що довіряє Лукашенкові "на сто відсотків".

Лукашенко: Білорусь ніколи не прийде в Україну на танках, тільки на тракторах і комбайнах
Фото: пресс-служба президента

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв, що його країна ніколи не становитиме військової загрози для України.

Про це він сказав на Форумі регіонів, який проходить у Гомелі.

"Я хочу, щоб ви знали нашу позицію. Ми якщо і прийдемо з півночі до вас, - я хочу, щоб це військові деякі почули в Україні, - то ми прийдемо на комбайнах, тракторах, на тролейбусах і автобусах. Ми ніколи не прийдемо до вас на танках", - заявив президент Білорусі.

Президент України Петро Порошенко у відповідь заявив, що довіряє Лукашенкові "на сто відсотків".

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міністерства оборони України розглядає Білорусь як можливий плацдарм для вторгнення Росії, у зв'язку з тим, що протягом 2016-2017 років на території Білорусі пройшло багато заходів бойової підготовки російських підрозділів, зокрема повітряно-десантних.

У 2017 році на території Білорусі і частково в Росії відбулися військові навчання "Захід". За офіційними даними, в Білорусі вони охопили сім полігонів і дві місцевості, в них узяли участь 10 тисяч 200 військовослужбовців.

Країни-сусіди Білорусі, серед них держави Балтії і Україна, турбувалися, що Росія може використовувати навчання "Захід-2017" для агресивного розвитку своєї військової присутності в регіоні, на східному фланзі НАТО, і перетворити Білорусь на плацдарм для можливого наступу на Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram