ГоловнаПолітика

Порошенко: ми не хочемо, щоб Росія зайшла нам з флангу через Білорусь

"Ми не повинні допустити, щоб для України з території Білорусі була будь-яка загроза".

Порошенко: ми не хочемо, щоб Росія зайшла нам з флангу через Білорусь
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко під час візиту до Білорусі висловив надію, що Україні не буде загрожувати російське вторгнення з півночі.

"Це межа дружби, і ми ні в жодному разі не повинні допустити, щоб для України з території Білорусі була будь-яка загроза. Ми не чекаємо, знаємо, що цього не буде, і, звичайно, ми не хочемо, щоб Росія використовувала Білорусь для того, щоб зайти нам з флангу", - заявив Порошенко в Гомелі на зустрічі з представниками української громади.

Президент України приїхав у Гомель на перший Форум регіонів України та Білорусі. В рамках візиту він зустрівся з президентом Олександром Лукашенком.

Прес-служба голови держави повідомила, що Порошенко під час переговорів назвав співпрацю між Україною і Білоруссю заснованою на дружбі. "Ми абсолютно впевнені, що відносини вийшли на серйозне зростання. Економіка наших країн показує, що приріст становить понад 23%", - зазначив президент України. За його словами, відбувається зростання поставок української продукції до Білорусі. "Для нас дуже важливо зберегти ці тенденції", - додав Порошенко.

Прес-служба Лукашенка, своєю чергою, повідомила, що на зустрічі також порушувалося питання кордону між Білоруссю і Україною. Президент України заявив, що він повинен бути винятково кордоном миру, дружби і надійності. "І ви, і я докладаємо до цього максимальних зусиль", - відзначив Порошенко.

Нагадаємо, що попередня зустріч Порошенка і Лукашенка відбулася 2 листопада 2017 року ОАЕ. 21 липня 2017 року президент Республіки Білорусь приїжджав до Києва. Тоді він пообіцяв Україні безпеку з півночі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram