ГоловнаПолітика

Місія ОБСЄ прокоментувала скандальну заяву Хуга

Співробітника СММ неправильно процитували.

Місія ОБСЄ прокоментувала скандальну заяву Хуга
Фото: Анастасия Грицанова

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ прокоментувала скандальне інтерв'ю Александра Хуга американському Foreign Policy. Згідно з її заявою, Хуга неправильно процитували, тому згодом ці слова прибрали.

У початковій редакції інтерв'ю Хуга були словами про те, що ОБСЄ не побачила прямих доказів втручання Росії в події в Східній Україні. Пізніше видання забрало це зауваження, оскільки воно не передавало думку Хуга, адже далі він фактично навів докази російського втручання.

"Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні доручено встановлювати і передавати факти. Факти, які ми повідомляємо, говорять самі за себе. СММ твердо залишається прихильником імплементації Мінських угод для підтримки України і сприяння нормалізації ситуації", - заявили в СММ.

Нагадаємо, з 31 жовтня Хуг іде у відставку. Його замінить британець Марк Етерінгтон.

Місія ОБСЄ розпочала роботу в Україні в березні 2014 року - спочатку в Криму, куди в підсумку окупанти перестали пропускати спостерігачів, а потім і на Донбасі.

СММ - це неозброєна цивільна місія, яка працює у всіх регіонах України. Її основні завдання - це неупереджено і об'єктивно спостерігати і звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту. Діяльність місії в основному зосереджена на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram