ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 17 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі

Одного військовослужбовця поранено, загиблих немає.

За добу бойовики 17 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 17 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців на Донбасі, чотири рази застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

Обстріли зафіксовано в районах населених пунктів Золоте, Світлодарськ, Луганське, Авдіївка, Мар'їнка, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкине. Бойовики вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Позиції Об'єднаних сил у районі Світлодарська обстрілювали з озброєння БМП і мінометів 120-го калібру, тут, а також по опорних пунктах біля Луганського і Авдіївки окупанти застосували міномети калібру 82 мм.

Чотири рази потрапляли під ворожий вогонь позиції військових у районі Авдіївки. Спочатку бойовики використовували для обстрілів гранатомети і стрілецьку зброю, а під кінець доби додали ще й міномети калібру 82 мм.

"Українські військові обороняються, тримають ситуацію в цьому районі під контролем і готові до реагування на різкі зміни в ситуації", - підкреслили у штабі.

Також неодноразово бойовики обстрілювали опорні пункти військових на Маріупольському напрямку - неподалік Павлополя і Широкиного. У всіх випадках ЗСУ вживали адекватних заходів, у тому числі і превентивних.

За даними розвідки, за минулу добу знищено одного і поранено п'ятьох бойовиків.

З початку поточної доби противник вогневої активності не виявляв.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі поранено одного бійця ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram