ГоловнаСуспільствоЖиття

Повітряні Сили України отримали оновлені надзвуковий та військово-транспортний літаки

Завдяки оновленню літаки зможуть брати участь у спільних операціях з країнами-членами НАТО.

Військово-повітряні сили України отримали на озброєння відремонтовані на ДП "Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП" надзвуковий розвідник Су-24МР і військово-транспортний літак Іл-76МД.

Про це інформує прес-служба "Укроборонпрому".

Фахівці заводу провели повну перевірку всіх вузлів і агрегатів літаків і виконали їх ремонт або повну заміну. Якість ремонту було доведено всебічними випробуваннями, після яких відновлені машини були прийняті українськими льотчиками, наголошується в повідомленні.

Крім того, відбувається оновлення авіоніки. Наприклад, на Іл-76МД було встановлено сучасне пілотажно-навігаційне обладнання згідно з вимогами ІКАО. Це дозволяє йому виконувати завдання в будь-якій точці світу і брати участь у спільних операціях з країнами-членами НАТО.

Су-24МР - надзвуковий літак-розвідник, який може проводити розвідку на глибину до 400 км від лінії фронту. Для цього він оснащений РЛС бічного огляду, яка дозволяє фіксувати наземні об'єкти, зокрема фортифікаційні споруди і техніку противника, чутливими камерами з високою роздільною здатністю, системами фіксації опромінення РЛС та ІЧ-датчиками для виявлення замаскованих об'єктів.

Су-24МР
Фото: ukroboronprom.com.ua
Су-24МР

Іл-76МД - військово-транспортний літак, призначений для транспортування і десантування особового складу, техніки та вантажів. Літак здатний доставляти вантажі максимальною масою до 60 т на відстань до 4200 км з крейсерською швидкістю до 800 км/год. Разом з машинами "Антонова", Іл-76 є основними військово-транспортними літаками Повітряних сил України.

Ил-76МД
Фото: ukroboronprom.com.ua
Ил-76МД

Раніше повідомлялося, що до кінця 2018 року Повітряні сили Збройних сил України отримають близько 30 модернізованих винищувачів і штурмовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram