ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА анонсувала добудову одного з найскандальніших довгобудів Києва

Скоригованим проектом добудови передбачено низку змін, зокрема зменшення поверховості.

КМДА анонсувала добудову одного з найскандальніших довгобудів Києва
долгострой на ул. Семьи Сосниных 4а
Фото: novostroyki.lun.ua

Київська міська держадміністрація затвердила проект будівництва багатоповерхових житлових будинків на вулиці Сім'ї Сосніних, 4-А.

Про це повідомляють на сайті КМДА.

"Затверджено скоригований проект будівництва багатоповерхових житлових будинків на вулиці Сім'ї Сосніних, 4-А у Святошинському районі, що дозволить завершити будівництво і ввести в експлуатацію довгобуд, забезпечити ошуканих киян новим житлом, відкрити соціально-побутові приміщення та додаткові паркомісця", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, у 2004 році на замовлення ТОВ "Київвисотбуд" був розроблений проект будівництва зазначених житлових будинків, але через два роки будівництво призупинили. Для його завершення Київрада прийняла рішення про передачу земельної ділянки комунальному підприємству з питань будівництва житлових будинків "Житлоінвестбуд-УКБ", якому також передали функції замовника завершення будівництва багатоповерхівок.

У КМДА зазначають, що скоригованим проектом добудови передбачено зміну поверховості будинків і кількості квартир, облаштування двох підземних паркінгів і завершення будівництва ще одного, заміну утеплення житлового будинку на утеплення мінераловатними плитами, узгодження рішень про інженерне забезпечення об'єкта з чинними будівельними нормами, виділення черг будівництва і визначення кошторисної вартості решти робіт.

"Зараз підприємство платить власні кошти за оренду земділянки, проектно-вишукувальні роботи, експертну оцінку та інші обов'язкові платежі з підготовки до будівництва", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Державна архітектурно-будівельна інспекція анонсувала запуск відкритої онлайн-платформи розгляду дозволів на будівництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram