ГоловнаЕкономікаДержава

Київрада підвищила податок на нерухомість

Ставка зросте з 46,5 до 62,5 грн за квадратний метр.

Київрада підвищила податок на нерухомість
Архивное фото
Фото: www.gazeta.ru

Київська міська рада 18 жовтня підвищила ставку податку на нерухомість для фізичних осіб.

Про це пише "КиевВласть".

Згідно з новим рішенням міськради, податкова ставка на житлову і нежитлову нерухомість у Києві тепер стане однаковою - 1,5% від мінімальної заробітної плати за 1 м кв. У колишній редакції документа вона була встановлена на рівні 1,25% від мінімальної заробітної плати за 1 м кв. для житлових приміщень і 1,5% від мінімальної заробітної плати за 1 м кв. для більшості об'єктів нежитлової нерухомості.

1 січня 2018 року мінімальна заробітна плата в Україні становила 3 723 гривні. Тож 2018 року люди, які володіють у Києві квартирами, дачами, садибними будинками, котеджами й іншою житловою нерухомістю, мусили платити податок на нерухомість у розмірі 46,5 гривень за 1 кв. м.

З 1 січня 2019 року мінімальна заробітна плата, за інформацією Кабміну, складе 4170 грн, тому киянам доведеться платити податок за кожен квадратний метр своєї житлової нерухомості в розмірі 62,5 грн.

Неоподатковувана площа житла залишилася колишньою: 60 кв. м для квартир і 120 кв. м для будинків. Якщо платнику податку належать кілька видів нерухомості, то мінімальна неоподатковувана площа становить 180 кв. м.

Податок на нерухомість сплачується за кожен квадратний метр, що перевищує норму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram