ГоловнаЕкономікаБізнес

Хомутиннік продав свій хлібний бізнес Табалову, - ЗМІ

Хомутиннік послідовно позбувається аграрних активів.

Хомутиннік продав свій хлібний бізнес Табалову, - ЗМІ
Фото: fakty.ictv.ua

Інвестиційний фонд "Каскад-Інвест", бенефіціаром якого є співголова депутатської групи "Партія "Відродження" Віталій Хомутиннік, протягом 2018 року практично повністю вийшов з хлібного бізнесу, продавши свою частку в холдингу "Формула смаку" Олександру Табалову, повідомляють "Українські новини" з посиланням на журналіста Владислава Боровикова.

Сьогодні, за даними Єдиного реєстру юридичних осіб, 82% частки в "Полтавахліб" належить фірмі "Домініон-К" (власність Табалова), а 18% - Олені Терещенко, що працює на одному з комбінатів групи.

Видання повідомляє, що Хомутиннік зійшовся з кіровоградським холдингом "Формула смаку", що належить колишньому нардепу Олександру Табалову, в середині 2012 році. За даними Forbes Ukraine, вони домовилися розвивати борошняний бізнес в партнерстві. Було створено ТОВ "Полтавахліб" (50% на 50%), до якого увійшли Кременчуцький хлібокомбінат, Комсомольський хлібзавод (обидва - Полтавська область), ТОВ "ФОРМУЛА ТТГ" та інші заводи кіровоградської групи. Дане партнерство де-факто можна було розглядати як входження Хомутинніка в хлібний бізнес Табалова, який на той момент вдавав із себе холдинг з оборотом понад 1 млрд гривень і утримував близько 6% хлібного ринку країни.

Сьогодні Хомутиннік послідовно позбувається аграрних активів. Так, тільки за останній рік ІФ "Каскад-Інвест" продав 51% акцій ПАТ "Конотопський хлібокомбінат". До цього Антимонопольний комітет України дав згоду інвестфонду Хомутинніка на продаж Дніпровського хлібокомбінату.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram