ГоловнаСуспільствоЖиття

Ракетний комплекс "Вільха" спрямували на серійне виробництво

Армія отримає "Вільху" в середині 2019 року.

Ракетний комплекс "Вільха" спрямували на серійне виробництво
Фото: пресс-служба президента

Ракетний комплекс "Вільха" прийнятий на озброєння української армії і спрямований в серійне виробництво. Про це повідомляє прес-служба Урядовий портал у Facebook.

"Ракетний комплекс "Вільха" прийнятий на озброєння української армії і незабаром почнеться його серійне виробництво", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що керівництво конструкторського бюро "Луч", яке розробляло новітню українську зброю, прогнозує, що армія отримає "Вільху" вже в середині 2019 року.

"Так, Збройні сили України зміцнюють свою обороноздатність і зможуть ефективніше боротися з агресором на сході країни", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, "Вільха" - український проект зі створення ракетного комплексу з коректованим боєприпасом. Комплекс розроблений на основі реактивної системи залпового вогню 9К58 "Смерч" калібру 300 мм.

25 квітня за участю Президента Петра Порошенка було проведено завершальні випробування "Вільхи". Глава держави поставив завдання розпочати серійне виробництво вітчизняного ракетного комплексу вже цього року.

Своєю чергою секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що вже 7 країн висловили зацікавленість у проведенні переговорів з придбання українського ракетного комплексу "Вільха".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram