ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти не дають вивезти тіла двох цивільних, що підірвалися на міні біля Золотого-4

Українська сторона СЦКК вважає, що мирні жителі загинули на замінованій бойовиками ділянці.

Окупанти не дають вивезти тіла двох цивільних, що підірвалися на міні біля Золотого-4
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Найманці РФ вже четвертий день не вживають заходів з евакуації тіл двох загиблих мирних жителів Золотого-4. Про це повідомляє українська сторона СЦКК, передає штаб ООС.

"18.10.2018 в результаті підриву на вибуховому пристрої загинули двоє мирних жителів населеного пункту Золоте-4: чоловік 1973 року народження і жінка 1972 року народження, які йшли в бік окупованого Золотого-5", - розповіли військові.

Місія ОБСЄ надала координати ймовірних місць перебування тіл загиблих.

"На підставі цих даних українською стороною СЦКК зроблено однозначний висновок: цивільні загинули, потрапивши на заміновану бойовиками ділянку місцевості неподалік позицій останніх", - йдеться в повідомленні.

19 жовтня родичі загиблих звернулися в Міжнародний комітет Червоного Хреста, а українська сторона СЦКК в офіс СММ ОБСЄ, який розташований в Донецьку і моніторить ситуацію на непідконтрольній українським військовим території з метою їх впливу на ворога для надання можливості евакуації загиблих представниками МКЧХ, пишуть військові.

"Трагічність ситуації посилюється цинічним небажанням бойовиків евакуювати тіла загиблих, які зараз продовжують лежати під відкритим небом", - підсумували в штабі.

Нагадаємо, вчора бойовики зі стрілецької зброї обстріляли КПВВ " Майорськ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram