ГоловнаПолітика

Порошенко доручив забезпечити солдат гуртожитками або компенсувати їм оренду житла

Також президент доручив підвищити грошове забезпечення військових.

Порошенко доручив забезпечити солдат гуртожитками або компенсувати їм оренду житла
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко доручив з 1 листопада почати забезпечувати солдат гуртожитками або компенсувати їм гроші за оренду житла.

Про це він заявив під час робочої поїздки в Міжнародний центр миротворчості та безпеки у Львівській області, передає "112 Україна".

"Дав доручення розібратися і не пізніше, ніж з 1 листопада, забезпечити комфортабельними гуртожитками, тому що казармою у мене язик не повертається це назвати, які зараз вводять в експлуатацію, або дати гроші-компенсацію на оренду житла... і взагалі реформувати систему забезпечення житлом військовослужбовців для того, щоб вони були захищені", - сказав Порошенко.

Він також нагадав про намір підвищити грошове забезпечення українських солдатів з наступного року.

"Дано доручення від 37% підвищити грошове забезпечення. І якщо солдат буде отримувати не менш ніж 10 тис. гривень, а на фронті в першій лінії не менш ніж 21 тис. гривень - думаю, що це вже той рівень, який точно свідчить про те, які пріоритети є у держави", - сказав Порошенко.

Президент також доручив Кабінету Міністрів передбачити в держбюджеті на 2019 рік кошти на компенсації для військових, у яких пенсія менша за прожитковий мінімум.

"Я твердо переконаний, що нам треба зараз дати відповідне доручення уряду при формуванні бюджету, щоб тим, хто отримує пенсії менші за прожитковий мінімум, компенсували з бюджету, щоб вони мали можливість отримувати необхідне для їхнього нормального життя", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, на початку року Міністерство оборони ініціювало виплату одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям замість постановки їх на квартирний облік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram