ГоловнаСуспільствоПодії

Комісія не знайшла протипоказань для перебування Зайцевої в СІЗО

Адвокат каже, що у Зайцевої захворювання мозку.

Комісія не знайшла протипоказань для перебування Зайцевої в СІЗО
Фото: стопкадр трансляции

У водія автомобіля Lexus Олени Зайцевої, яка має статус підозрюваної у справі про смертельну ДТП на Сумській 18 жовтня 2017 року, - посттравматична енцефалопатія головного мозку.

Про це заявив журналістам адвокат Зайцевої Євген Мельниченко, посилаючись на лікарів СІЗО, повідомляє Укрінформ.

"Діагноз Зайцевої встановили лікарі в СІЗО. У неї посттравматична енцефалопатія головного мозку... У Зайцевої спостерігається підвищення тиску, і вона потребує обстеження у невропатолога. Такого фахівця в СІЗО немає", - додав адвокат.

За його словами, можливість для Зайцевої брати участь у судових засіданнях залежить від її стану.

Водночас медична комісія, створена обласним управлінням охорони здоров'я, встановила, що протипоказань для перебування фігуранта справи про смертельну ДТП в Харкові Олени Зайцевої в СІЗО немає.

Про це розповів начальник управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Богдан Федак, повідомляє прес-служба ОДА.

"За результатами обстеження обласними фахівцями жодної патології у підслідної Зайцевої не виявлено. Жодних протипоказань для її перебування в умовах слідчого ізолятора немає", - наголосив він.

Федак додав, що комісія була створена за зверненням завідувача медичною частиною СІЗО. Огляд та обстеження Зайцевої 22 жовтня проводили обласний нейрохірург, кардіолог, обласний офтальмолог, обласний кардіолог, ревматолог, а також обласні фахівці з ультразвукової та лабораторної діагностики.

Раніше поліція почала розшук нарколога зі справи про харківську ДТП. Олена Федірко, яка першою оглядала Зайцеву в день аварії і встановила наявність у її крові слідів опіатів, після початку кримінального провадження звільнилася з місця роботи, не приходить в суд за повістками і також нібито не з'являється за місцем реєстрації.

Під час обрання запобіжного заходу Олені Зайцевій про наявність в її організмі опіатів, посилаючись на результати медобстеження, заявив прокурор, зазначаючи, що це є обставиною, що характеризує особу. На допиті в суді Зайцева заявляла, що ніколи не вживала наркотики, а пила ліки від головного болю.

Повторна експертиза, проведена через кілька місяців після аварії, не знайшла в крові Зайцевої слідів опіатів - як з'ясувалося, біологічних зразків, взятих у жовтні, виявилося недостатньо для повноцінної перевірки.

Нагадаємо, рік тому в смертельній ДТП на Сумській шестеро людей загинули, п'ятеро отримали травми різного ступеня тяжкості. Обвинувачені Олена Зайцева та Геннадій Дронов залишаються в СІЗО № 27 без права внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram