ГоловнаПолітика

Фігуранти справи нардепа Березкіна внесли застави

Серед них - заступник голови Ощадбанку і син депутата.

Фігуранти справи нардепа Березкіна внесли застави
Фото: korrespondent.net

Усі головні фігуранти кримінального провадження, за яким планують зняти недоторканність з нардепа Станіслава Березкіна, внесли застави для виходу на свободу.

Зокрема, заступник голови правління Ощадбанку Ірина Земцова заплатила 7 мільйонів гривень і вийшла з-під варти. "Так, вона вже внесла всю суму застави і вийшла", - повідомив "Укрінформу" прокурор САП Валентин Мусіяка.

На сайті юридичної фірми Equity повідомляють, що заставу вніс і колишній співвласник групи "Креатив" Максим Березкін. Для нього сума становила 5 млн гривень.

Внесли застави колишній керівник "Креатив" (2 млн), два колишні співробітники "Креатив Груп" (2 млн і 550 тисяч гривень), колишній головбух "Креатива" (1,5 млн гривень), колишній директор ТОВ "ЗМЖ" (1 млн гривень).

"Сьогодні, 26 жовтня 2018 року, відповідні суми застав уже були сплачені. Ми очікуємо, що Клієнти компанії вийдуть на свободу найближчим часом", - заявила компанія.

За версією слідства, упродовж вересня 2013-го - січня 2014 року власники "Креатива", діючи за попередньою змовою з посадовими особами ПрАТ "Креатив", посадовими особами АТ "Ощадбанк", ТОВ "ЗМЖ", співробітниками ПАТ "Креатив Груп" і ТОВ "Кредитне Брокерське Агентство", заволоділи грошовими коштами, отриманими "Креативом" в Ощадбанку за договором кредитної лінії на 20 млн доларів, що на момент скоєння злочину становило 160 млн грн.

Гроші були виділені, незважаючи на те, що у "Креатива" було забезпечення тільки під 7 млн доларів.

16 січня 2014 року, відразу після отримання грошей, їх вивели на рахунки компаній-нерезидентів з Белізу і Швейцарії під виглядом виконання контрактів з постачання масла. Пізніше за ці кошти бенефіціари нерезидента придбали корпоративні права ТОВ "Чорноморгідрозалізобетон" і витратили на власні потреби.

У цій справі було затримано 10 осіб, у тому числі сина нардепа Максима Березкіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram