ГоловнаПолітика

Біля посольства РФ у Києві пройшла акція з вимогою розслідувати викрадення в Криму

На паркані вивісили полотно з числами "44", "15", "6".

Біля посольства Росії в Києві 26 жовтня пройшла акція "Злочин і покарання", в рамках якої активісти громадської ініціативи "КримSOS" вимагають від Росії розслідувати насильницькі зникнення в анексованому Криму.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Під час акції активісти встановили біле полотно на паркані біля російського посольства і написали числа "44", "15", "6". Як пояснила співзасновник громадської ініціативи "КримSOS" Таміла Ташева, "44" - це число викрадених, "15" - незнайдених, "6" - виявлених мертвими за час російської анексії Криму.

За словами адвоката Миколи Полозова, подібні акції вкрай необхідні "перш за все для того, щоб надія продовжувала жевріти в їхній душі".

"З початку російської окупації Криму на півострів накинулися нещастя, які раніше неможливо було навіть уявити. Численні викрадення, вбивства, репресії щодо громадян України, перш за все кримських татар. Досі люди, які знаходяться там, живуть надією, що цей кошмар закінчиться, що викрадені повернуться додому, в тому числі Ервін Ібрагімов", - сказав Полозов.

Нагадаємо, такі акції проводяться щомісяця вже третій рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram