ГоловнаПолітика

Київ хоче забрати у власність "вертолітний майданчик Януковича"

Зараз об'єкт перебуває в управлінні столичної влади.

Київ хоче забрати у власність "вертолітний майданчик Януковича"
Фото: ihappyonline.blogspot.com

Київська міська державна адміністрація хоче забрати у власність концертно-виставковий центр "Парковий", відомий як "вертолітний майданчик Януковича".

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час підписання акта прийому-передачі КВЦ, переданого в управління одному з комунальних підприємств Києва.

"Упевнений, що місто покаже себе ефективним управлінцем і забезпечить і збереження об'єкта, і доходи бюджету від його використання. Ми не збираємося скасовувати заплановані в КВЦ «Парковий» заходи. Ми будемо міняти негативний імідж цього об'єкта, проводити загальноміські заходи та зробимо об'єкт відкритим для суспільства", - сказав Поворозник.

Якщо об'єкт конфіскують у попереднього власника, Київ розраховує отримати КВЦ у свою власність. "Після цих процедур місто готове отримати об'єкт повністю або частково у власність", - зазначив Поворозник.

Нагадаємо, вертолітний майданчик у Києві відкрили 6 червня 2012 року, він розташований за декілька сотень метрів від Верховної Ради. Її мав використовувати тодішній президент Віктор Янукович, щоб добиратися з Межигір'я, але він так і не здійснив жодного польоту.

Влітку 2016 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що об'єкт будували на гроші від незаконного відшкодування ПДВ.

Кримінальне провадження про будівництво вертолітного майданчика розслідують за сімома статтями Кримінального кодексу: ч. 5 ст. 191 (крадіжка), ч. 5 ст. 298 (пошкодження об'єктів культурної спадщини), ст. 356 (самоправство), ч. 1 ст. 358 (підробка документів), ч.2 ст. 364 (зловживання владою), ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями посадовими особами юрособи приватного права), ч. 3 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги).

Одним з підозрюваних у рамках цієї справи є колишній мер Києва Леонід Черновецький.

Майно "Паркового" арештовано. У жовтні 2018 року Національне агентство з питань повернення корупційних активів (АРМА) прийняло рішення передати управління активами арештованого центру за адресою Паркова дорога, 16а комунальному підприємству "Центр організації дорожнього руху".

Власник КВЦ - ТОВ "Амадеус Ко", пов'язане з Януковичем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram