ГоловнаПолітика

США готові розширити постачання озброєння Україні, - Волкер

"Я думаю, що буде дискусія про військово-морські можливості".

США готові розширити постачання озброєння Україні, - Волкер
Фото: twitter

Вашингтон готовий розширити постачання військового озброєння в Україні, щоб допомогти країні зміцнити військово-морські та повітряні сили в умовах продовження російської підтримки сепаратистів на Сході країни. Про це в інтерв'ю виданню The Guardian розповів спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

"Вони щотижня втрачають солдатів, захищаючи свою країну. І тому в цьому контексті для України природно будувати свої військові сили, займатися самообороною, і природно шукати допомоги, і природно, що інші країни повинні їм допомогти. І, звичайно, вони потребують "летальної" допомоги,оскільки по них відкривають вогонь", - сказав Волкер.

"Ми можемо обговорити з Україною, як з будь-якою іншою країною, що саме їм потрібно. Я думаю, що буде дискусія про військово-морські можливості, тому що, як ви знаєте, їхній флот переважно був захоплений Росією. І тому їм потрібно відновити військово-морський флот, і вони мають дуже обмежену повітряну здатність. Я думаю, ми розглянемо їхні сили протиповітряної оборони", - додав він.

Нагадаємо, 17 серпня уряд США передав Збройним силам України чергову партію військового обладнання - два контрбатарейні радари.

Американські радіолокатори контрбатарейної боротьби AN/TPQ дозволяють за траєкторією снарядів, ракет або мін визначати місцерозташування гармат противника. З 2014 року США в рамках контракту на міжнародну технічну допомогу передали ЗСУ понад 30 таких радарів різних модифікацій.

Всього за цей період ЗСУ отримали від США технічну і гуманітарну допомогу майже на $250 млн. Вона включає, зокрема, медичне обладнання, прилади нічного бачення, станції контрбатарейної боротьби, автомобілі, радіостанції, GPS навігатори, ліцензійне програмне забезпечення для центрів підготовки, лазерні системи імітації бойових дій тощо.

Крім того, 14 серпня президент США Дональд Трамп схвалив виділення Україні $250 млн на посилення безпеки в 2019 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram