ГоловнаПолітика

Україна посилила прикордонні наряди на лінії розмежування на Донбасі (оновлено)

Бойовики "ДНР" не випускають з окупованої території ні людей, ні автомобілі.

Україна посилила прикордонні наряди на лінії розмежування на Донбасі (оновлено)
Фото: dpsu.gov.ua

Держприкордонслужба посилила прикордонні наряди на загрозливих напрямках лінії розмежування після повідомлення про вбивство ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Про це повідомив прес-секретар голови Держприкордонслужби Олег Слободян, повідомляє Укрінформ.

"На загрозливих напрямках посилена служба прикордонних нарядів. Ми задіяли всі резерви і співпрацюємо зі штабом ООС для уникнення можливих загроз", - сказав він.

Слободян підтвердив, що бойовики "ДНР" не випускають з окупованої території ні людей, ні автомобілі. Прикордонники моніторять ситуацію.

Оновлення. Командування Об'єднаних сил повідомляє, що ситуація на лінії зіткнення і на підконтрольній території Донецької та Луганської областей повністю контрольована.

"Військові частини та правоохоронні органи в районі проведення операції Об'єднаних сил перебувають в постійній бойовій готовності. Підрозділи Національної поліції, Національної гвардії України пильно виконують службово-бойові завдання на блокпостах. Об'єднані сили забезпечать безпеку українських громадян в районі проведення операції і усунуть будь-які загрози військового і терористичного характеру", - йдеться в повідомленні прес-центру ООС.

У зв'язку із загибеллю свого ватажка Олександра Захарченка терористи "ДНР" оголосили режим надзвичайної ситуації і закрили виїзд з "ДНР".

Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський повідомив, що після вбивства Захарченка спецслужби "ДНР" почали масові затримання в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram