ГоловнаПолітика

Звернення до Порошенка і Гройсмана не дали жодного результату, - Терещенко

Колишній мер Глухова розповів, як намагався просити допомоги у представників влади.

Звернення до Порошенка і Гройсмана не дали жодного результату, - Терещенко
Фото: Макс Требухов

Мішель Терещенко, який подав у відставку з посади мера Глухова, неодноразово інформував Президента України Петра Порошенка про складну ситуацію з корупцією в регіоні і просив про допомогу, але не отримав її. Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"Я тримав зв'язок з президентом через заступника голови його Адміністрації Ковальчука. Я не раз йому казав, що ситуація в Сумській області дуже неправильна. Уже через півроку після виборів голову обласної ради змінили на корупціонера Володимира Токаря, людину Деркача. Це дуже скандальна людина. Губернатор області (Микола Клочко, - ред.) також почав керувати регіоном в інтересах Деркача.

"Практично щомісяця я інформував Ковальчука, що нам не залишають можливостей для розвитку, наші проекти не фінансують, навіть не розглядають. Але я бачив, що звернення до нього результату не дають. І в липні 2017-го я сказав йому: я був вірною людиною Президента, думав, що ми живемо по-новому, але він взагалі нам не допомагає. 22 липня минулого року Президент мав приїхати в Суми, і я попросив у Ковальчука 5 хвилин розмови з президентом. У результаті я не тільки не мав цих п'яти хвилин, мене єдиного з мерів міст обласного підпорядкування не запросили на зустріч з ним. І тоді я сказав Ковальчуку, що знімаю портрет Порошенка у своєму кабінеті", - розповів Терещенко.

Звернення до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, за його словами, також не дало жодного результату.

"Звертався, і не раз (до прем'єра - ред.). Без результату. Наприклад, потрібен був дозвіл Кабміну на розмитнення машини швидкої допомоги з двигуном «Євро-3», який подарувала наша діаспора з Нідерландів. На схожі китайські «швидкі» такі дозволи вони дають, а Глухову не дали. Гройсман сказав: «Мені нецікаво»", - зазначив колишній мер Глухова.

Також він стверджує, що на практиці децентралізація працює тільки за згодою обласної ради і губернатора.

"Вона (децентралізація - ред.) працює, гроші є. Але вона стала інструментом політичних ігор. Якщо губернатор і обласна рада погоджуються виділяти вам кошти з фонду регіонального розвитку, то все працює. Але якщо ви не дружите з губернатором, тому що не хочете брати участь у його корупційних схемах, то ви нічого не отримаєте", - резюмував Терещенко.

Докладно про те, з чим він зіткнувся на Сумщині після того, як був обраний мером Глухова. читайте в повному тексті інтерв'ю "Мішель Терещенко: «Якщо не стану Президентом, балотуватимусь в парламент від Глухова»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram