ГоловнаПолітика

Секретарю оборонного комітету Ради вручили повістку на допит (оновлено)

У липні 2018 року вона поскаржилася на погрози з боку Пашинського.

Секретарю оборонного комітету Ради вручили повістку на допит (оновлено)
Фото: Макс Левин

Правоохоронні органи в середу, 19 вересня, вручили керівнику секретаріату парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Тетяні Блистів повістку на допит.

За словами джерела LB.ua, їй інкримінують зловживання службовим становищем - зокрема оформлення і видачу зарплат співробітникам, які тільки формально значилися в комітеті.

Оновлення. Тим часом сама Блистів повідомила, що її викликають як свідка, а не як підозрювану.

"Мені ніхто нічого не вручав, крім як повістки як свідку у справі", - сказала вона і показала LB.ua повістку.

Фото: LB.ua

Кримінальне провадження, в якому викликають Блистів, розслідують за ч.1 ст.15, ч.1 ст.190 (замах на шахрайство), ч.1 ст.191, ч.3 ст.191 (крадіжка), ст.366- 1 (недостовірне декларування) Кримінального кодексу.

Блистів у ньому центральний фігурант.

У фабулі справи сказано, що один з помічників-консультантів Сергія Пашинського працює в регіонах і отримує зарплату через касу бухгалтерії раз на кілька місяців. У вересні 2017 року Блистів запропонувала отримати гроші з каси за нього і відправити грошовим переказом.

Помічник відмовився і в грудні 2017 року сам отримав гроші. Виявилося, що йому нарахували більше, ніж мали. Блистів сказала, що гроші зарахували йому для того, щоб заплатити іншим особам, які, за її словами, виконували за нього роботу як помічники-консультанти.

Чоловік не повірив і звернувся до Пашинського.

Так з'ясувалося, що в Пашинського з'явилися два нових помічники, про яких він не знав.

Після цього депутат знайшов в Апараті Ради кілька документів від його імені, пов'язані, зокрема, з нарахуванням зарплати його помічникам-консультантам. У достовірності підпису на них депутат засумнівався.

Нагадаємо, в липні 2018 року Блистів поскаржилася правоохоронцям про погрозу фізичної розправи з боку Сергія Пашинського, голови комітету. Вона стверджувала, що 4 липня в приміщенні комітету Пашинський погрожував вбивством їй і її родині.

Пашинський назвав цю заяву брехнею і повідомив, що стосовно Блистів відкрито кримінальну справу за фактом шахрайства та зловживання службовим становищем.

"Йшлося про необґрунтоване нарахування та отримання грошей в касі Верховної Ради. Порушено справу, наскільки я розумію, на початку місяця [липня]. Після того, як я про це дізнався, я запросив її і зажадав пояснень, а також порекомендував їй звільнитися. Замість пояснень я почув, що вона не збирається звільнятися і "я про це ще пошкодую", - заявив депутат у коментарі LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram