ГоловнаПолітика

Російський суд продовжив арешт колишньому охоронцеві Яроша до 5 листопада

Олександр Шумков у Брянському СІЗО майже рік.

Російський суд продовжив арешт колишньому охоронцеві Яроша до 5 листопада
Александр Шумков
Фото: - FreeShumkov / Facebook

Російський суд продовжив утримання під вартою для українця Олександра Шумкова до 5 листопада. Про це повідомила родичка ув'язненого Людмила Шумкова.

"Сьогодні й учора пройшли чергові засідання у справі. Учора мамі Саші вдалося потрапити на 20-хвилинне побачення після судового засідання до ІТТ. Олександр ще більше схуд, дуже блідий. Але, як завжди, готовий до боротьби. Розповів, що посилився тиск з боку конвоїрів, намагаються його спровокувати, називаючи бандерівцем", - написала Шумкова. 

За словами Шумкової, "анонсованого секретного свідка Іванова сторона звинувачення не доправила в суд. Учора суд розглядав клопотання, заявлені попереднім адвокатом про визнання неприпустимими доказами сайтів у мережі Інтернет".

Наступні засідання у справі відбудуться 28-30 серпня.

Нагадаємо, Олександр Шумков був затриманий 6 вересня 2017 року.

Шумкову інкриміновано частину 2 статті 282.2 КК (участь у діяльності екстремістської організації). Як стверджується у справі, він перебував у "Правом секторі" з 28 листопада 2013 року (дата створення руху) по 23 серпня 2017-го. Насправді Шумков вийшов з цієї структури 1 листопада 2014 року, коли перестав бути охоронцем її тодішнього лідера Дмитра Яроша. Верховний суд Росії заборонив діяльність руху в країні тільки 17 листопада 2014-го.

Зараз він перебуває в Брянському СІЗО. 23 травня оголосив голодування на честь Дня Героїв України та на підтримку всіх політичних в'язнів.

Сьогодні Слідчий комітет Росії повідомив про підготовку звинувачень щодо ще 8 громадян України, які "готували вбивство 50 росіян".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram