ГоловнаПолітика

90% українських бійців можна реабілітувати після травм, - Сергій Кузьміних

Кузьміних також підкреслив важливість психологічної реабілітації бійців.

90% українських бійців можна реабілітувати після травм, - Сергій Кузьміних
Фото: censor.net.ua

Реабілітаційні центри України дозволяють успішно відновитися після отриманих травм 90% українських учасників бойових дій.

Про це повідомив Сергій Кузьміних, засновник Міжнародного благодійного фонду братів Кузьміних, виступаючи в четвер на форумі "Там, де ми - там Україна", пише "Цензор".

"У 2017 році ми відкрили новий реабілітаційний центр у Житомирі. Там досить вдале поєднання обладнання для відновлення, щоб ми мали можливість проводити реабілітацію учасників бойових дій. 90% з них успішно відновлювалися після отриманих травм - психологічно і фізично", - сказав він.

Кузьміних також підкреслив важливість психологічної реабілітації бійців.

"Коли поранені хлопці можуть почати працювати рукою, ногою, рухатися - це добре. Але вони все ще потребують психологічної допомоги", - зазначив він.

Засновник благодійного фонду висловив надію, що Міністерство охорони здоров'я приділятиме більше уваги реабілітації таких хворих.

"Ще для реабілітації дуже важливе вміння працювати із задавненими травмами. Для цього є кілька медичних центрів у Києві й інших містах країни. Ми намагаємося докладати якомога більше зусиль, щоб ці центри працювали належно. Київський центр переймає досвід у зарубіжних колег, які мають досвід роботи з ветеранами", - підкреслив Кузьміних.

Благодійна організація "Міжнародний благодійний фонд братів Кузьміних" створена 7 жовтня 2015 року. Фінансово й організаційно допомагає в лікуванні бійців за кордоном і в Україні, гуманітарно та юридично підтримує учасників бойових дій, організовує благодійні концерти.

Міжнародний волонтерський і ветеранський форум "Там, де ми - там Україна" пройшов 22-23 серпня в Києві. Організаторами форуму виступили благодійні Фонди "Інформаційно-координаційний центр" і "Повернись живим" за підтримки комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників АТО і людей з інвалідністю, а також Постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО. У роботі Форуму взяли участь Президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Володимир Гройсман, народні депутати, представники уряду, Міністерства оборони та Генерального штабу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram